Adevărata superputere a unui zâmbet

Faptul că un zâmbet ne face viața mai frumoasă nu e doar o născoceală motivațională pe care și-o spun oamenii într-o luni dimineața ca să li se pară că trece mai ușor, ci un fapt științific, dovedit cu studii, de preferat nu ale cercetătorilor britanici.

Darwin a venit cu teoria, tomograful a confirmat: poți să plângi cât să sară camașa de pe tine de supărare, dacă reușești să îți folosești superputerea de a zâmbi, chiar și forțat, legăturile dintre mușchii feței și creier se corelează și se modifică la nivel neurochimic, făcându-te să te simți mai bine. Ce ciudățenie: ești la un zâmbet depărtare de altul!

Rob Gutman spune că oamenii care zâmbesc mai des au viața mai lungă, în medie, cu până la 7 ani și asta e ceva universal, nu doar atribuit civilizației, ci chiar și triburilor cu ritualuri canibalistice care nu au văzut picior de om din afara triburilor. Zâmbetul e atribuit bucuriei și lipsei de griji, poate de aceeacopiii zâmbesc de până la 400 de ori pe zi, în timp ce majoritatea adulților fac asta, în medie, de 22 de ori pe zi. Poate daca ar fi invers – și am zâmbi mai mult, chiar și când lucrurile se complică, adică am încerca să găsim soluții cu zâmbetul pe buze literalmente – poate lucrurile ar sta un pic diferit.

Ce mi se pare cel mai interesant e faptul că zâmbetul e la fel de molipsitor și de interdependent ca o îmbrățișare: oferi unul din toată inima, e aproape sigur că vei primi altul în schimb.

Nu vă ascundeți după munți de ciocolată: un zâmbet e echivalentul a 2000 de tablete de ciocolată ca efect. Desigur, ciocolata are rostul ei bine definit în viață, departe de mine gândul să vă cer să renunțați la ea! Smile Dar e mai eficient și nu îngrașă deloc!

sursa:http://claudiatocila.ro/adevarata-superputere-a-unui-zmbet/

 

(Visited 11 times, 1 visits today)